Strona główna
Kasta rozpoczyna czystkę! „Iustitia” chce wykonać egzekucję na wszystkich swoich śląskich członkach, którzy przyjęli stanowiska od ministra Ziobro. My proponujemy powołać stowarzyszenie uczciwych sędziów. PDF Drukuj Email

Już nie tylko groźby, ale realne działania, czyli korporacyjna wendeta ważniejsza niż dobro sądownictwa! Wojujące z rządem stowarzyszenie „Iustitia” rozpoczyna czystkę w swoich szeregach! Na pierwszy ogień idą ci prezesi i wiceprezesi śląskich sądów, którzy odważyli się zając stanowiska po kolegach odwołanych przez ministra Zbigniewa Ziobro. Już 25 stycznia Zarząd Śląskiego Oddziału SSP „Iustitia” chce usunąć ze swoich szeregów aż 7 sędziów, którzy odważyli się przyjąć posady z rak ministra sprawiedliwości!

Z informacji, do których dotarliśmy wynika, że do „egzekucji” sędziów „Iustitii” na Śląsku ma dojść już 25 stycznia i to w gmachu Sądu Okręgowego w Katowicach. Iustitia chce pozbyć się ze swoich szeregów nowo powołanych prezesów i wiceprezesów sądów na Śląsku. Członkowie stowarzyszenia zostali już o tym poinformowani w specjalnej wiadomości. Czytamy w niej, że powołana zostanie komisja skrutacyjna, wybrani zostaną - czytaj dalej.